Systersonens och Zettergrens transaktioner avslöjas

Under gårdagen åtalades Annétthe Zettergrens systerson misstänkt för grovt penninghäleri. I förundersökningen framkommer detaljer om systersonens och Zettergrens transaktioner mellan olika konton och den kontakt de haft med varandra i Thailand.

Systersonen har enligt förhör varit nere i Thailand under augusti 2012. I slutet av augusti är han tillbaka till Sverige.

Under sin vistelse i Sverige kontaktar Annétthe Zettergren honom. Hon undrar om hon kan få använda sig av ett av hans konton för att göra en insättning. Systersonen, som nu är tillbaka i Thailand, går med på det. Det är först nu som han ser att hon satt in 598 000 kronor. Men systersonen såg inget konstigt i summan då Annetthé Zettergren brukade ha mycket pengar, enligt förundersökningen.

Enligt förhör så fick Annétthe Zettergren kontonumren till systersonens fyra konton i en svensk bank. Hon satte in summan på hans företagskonto. I Thailand så flyttar systersonen pengarna till sitt privata konto. Han kan inte förklara varför han flyttar pengarna eller varför Zettergren inte sätter in pengarna direkt på det kontot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".