Storgatan i Kil. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Köpmannaförening kritisk till stängning av Storgatan

1:26 min

Storgatan i Kil kommer antagligen att stängas av för biltrafik nattetid. Det efter den senaste tidens diskussioner om att ungdomarna som håller till på gatan stör de boende.
Men alla är inte positiva till en stängning. För handlarna längs gatan kan beslutet få negativa konsekvenser. Det menar Ing-Britt Bergström, ordförande i Kils köpmannaförening.

– För handeln är framkomligheten jätteviktig och särskilt för servicen som erbjuds nattetid är det viktigt att tillgängligheten är bra, säger hon.

Köpmannaföreningen har diskuterat frågan om Storgatans framtid och en total avstängning är något man ställer sig negativa till.

– För handeln vore det väldigt negativt med en total stängning, enbart nattetid är en sak men det får inte drabba de företag som har den servicen. De måste ju få han möjlighet att åka där, säger Ing-britt Bergström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista