1 av 3
Ebba Jungmark/ Foto: Anders Prammefors / Sveriges Radio
2 av 3
Erica Jarder/ Foto: Anders Prammefors / Sveriges Radio
3 av 3
Michel Tornéus/ Foto: Anders Prammefors / Sveriges Radio
KARLSTAD

Friidrottseliten samlades i Karlstad

"Det är som om världen går i slow-motion"
5:31 min

I Karlstad Grand Prix efterdyningar hade svenska friidrottseliten samlats i Karlstad för att träffa pressen och prata om sina insatser i friidrottstävlingen, men också om hur känslan inför VM i Moskva nästa månad är.

Det är en avslappnad stämning i kaffeskrapan och den svenska friidrottseliten glider runt och varvar kaffeprovning med intervjuer om vartannat. Det är ett tiotal journalister som likt flåsande schakaler sliter och drar i friidrottarna och aromen av kaffe ligger tung i rummet. Karlstad Grand Prix var för många sista tävlingen innan VM i Moskva i augusti. Så vad kommer idrottarna att ta med sig från Karlstad GP?

– Ingenting faktiskt, jag har redan glömt denna tävling, för det var verkligen inte det jag hoppades på, säger höjdhopperskan Ebba Jungmark.

Vm-truppen kommer att bli spikad under nästa vecka och längdhoppsstjärnan Michel Torneus är en av de som hittills är uttagna. Trots sin insats i Karlstad GP så hade han gärna sett att hoppet varit bättre.

– Så klart ville jag hoppa länge, för jag ville gärna vinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".