VÄRMLAND

Fängelse för flera fall av grova bedrägerier

En man har dömts i Karlstads tingsrätt till fängelse i ett år och två månader och till stora skadeståndskrav för totalt 15 fall av grova bedrägerier under det senaste året.

I huvudsak är det olika småföretagare runt om i Värmland som utsatts för bedrägerierna. Mannen är dömd för bedrägeri vid flera tidigare tillfällen, senast i september 2012 så när han nu återföll i kriminalitet var det under den så kallade prövotiden.

Bedrägerierna har gått till så att mannen via sin enskilda firma beställt olika varor, allt ifrån en timmerstuga till data-och elektronikprylar. Varorna har han sedan sålt vidare utan att betala för dem. Totalt har mannen lurat till sig varor till ett värde på ungefär 620 000 kronor.

Mannen har erkänt de flesta åtalspunkerna och förklarar sitt agerande med att han brottats med spelberoende och alkoholproblem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista