Många mister körkortet. Foto: Gunnar Lundmark / Svd / Scanpix
VÄRMLAND

Fler får körkortet indraget i Värmlands län

1:30 min

Allt fler blir av med körkortet i Värmlands län. Under de senaste halvåret 2013 har antalet indragna körkort ökat med 72 procent jämfört med samma period 2012. Solveig Höög-Persson på transportstyrelsen säger att det beror på effektivare övervakning och ökade resurser.

Det var 2010 som Transportstyrelsen tog över körkortsverksamheten från landstinget. Till en början fanns det för få resurser för att hinna med alla återkallelser av körkort men nu menar transportstrelsen att man har fått mer tid. Sammanlagt var det 664 personer som blev av med körkortet i Värmland i år och nästan 20 000 i riket. Men Transportstyrelsen ser ändå positivt på siffran.

- Ja, det är en positiv ökning på så sätt att vi ingriper mot dem som inte ska vara kvar ute i trafiken. Det är negativt att det är många som gör sig skyldiga till företeelse så att vi måste ingripa. Men med tanke på att vi har 6,2 miljoner körkortsinnehavare i det här landet, så är det ändå en förhållandesvis liten del som ändå får återkallat körkort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista