Jenny Davidsson och Hans Kvarnström som driver konstprojektet Mötesplats Stora Torget under två veckor. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
KARLSTAD

Möten i fokus på nytt konstprojekt i Karlstad

7:07 min

Idag startar ett konstprojekt på Stora Torget i Karlstad. Under de närmsta två veckorna kommer två av torgbodarna på torget att göras om till café och konsthall.

Jenny Davidsson och Hans Kvarnström leder projektet Mötesplats Stora Torget som pågar emellan 29 juli och 11 augusti och kommer att hålla till i två av torgbodarna på Stora torget i Karlstad.

- Det kommer att vara nya konstnärer varje dag som finns där. Vi kommer även att vara här och bjuda in till fika och samtal. Samtal är viktigt, säger Jenny Davidsson, en av grundarna till projektet.

Utanför bodarna skall det finnas trasmattor på backen och även lite växter och bord och stolar för att få platsen mer tilltalande.

- Vi hoppas på att det skall bli välkomnande och att man skall få en hemmakänsla, säger Hans Kvarnström, som tillsammans med Jenny Davidsson driver projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista