Marika Jakobsson & Anna Wikstrand. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
ARVIKA

Ombyggnation av torget i Arvika rör upp känslor

1:28 min

Förslaget att bygga om torget i Arvika med bland annat ett resecentrum har väckt reaktioner. Fram till och med fredag kan invånarna i Arvika lämna in synpunkter till kommunen.

Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör i Arvika kommun, säger att ett resecentrum behövs för att underlätta för de som reser till och från kommunen.

-I en första etapp vill vi skapa en hållplats för lätt omstigning mot järnväg och bil, och även förbättra för cyklister med bättre cykelparkering. Den ska bli tillgänglighetsanpassad med taktila gångplattor, det kommer att bli planteringar och grönska, digital informationsskylt och en mängd anordningar för att underlätta för resande.

Förslaget om att göra om torget har väckt reaktioner. Marika Jakobsson står bakom gruppen Bevara torget i Arvika på sociala medier. Hon vill inte ha en busshållplats på torget.

-Vi har en fantastiskt fin torgmiljö med många stånd som säljer saker och mycket folk som rör sig. Vi tycker inte det känns okej med en massa brummande bussar här tillsammans med alla torgbesökare, säger hon.

-När bussarna ska in och ut här kan man ju tänka sig själv hur det kommer stoppa upp trafiken och det kommer ju inte påverka luftmiljön direkt positivt.

Fram till och med fredag kan kommuninvånarna lämna in synpunkter på förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista