1 av 2
Vid fyra-tiden på fredagsmorgonen bröt sig en eller flera personer in på Ica i Storfors. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio
2 av 2
Per-Åke Olsson äger butiken i Storfors som hade inbrott på fredagsmorgonen. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio

Tjuvarna tog sig in genom taket på Ica nära

"Det är inte så roligt men sånt är livet"
0:48 min

Inbrottet på Ica i Storfors i morse är ett av flera inbrott i sommar där tjuvarna tagit sig in via taket, ett så kallat rififi-inbrott.

Under dagen har tekniker varit på plats och de ska nu granska de övervakningskameror som finns i butiken. Tjuvarna har stulit varor för cirka 75.000 kr. Vi hör Per-Åke Olsson, butikschef, om morgonens händelse.

- Ja det känns för jävligt. Men vad ska man göra, det händer ju varje dag på massor av olika ställen och nu drabbar det mig och det är ju tråkigt.

Kommer det påverka butiken på något sätt?
Nej, Inte annat än den försäljningen jag missat idag. Det är ju kanonväder och när jag vaknade i morse s¨trodde jag att det skulle bli en bra försäljningsdag så det känns lite bittert.

kommer du förvara tobaksvariorna på ett säkrare ställe nästa gång?
- Ja, nu har jag inget tobak att förvara så just nu rä problemen ganska små men vi måste skaffa ett nytt skåp naturligtvis. De kostar säkert 30, 40 tusen kronor. Det är ju inte så roligt men sånt är livet.

Det finns ännu inga misstänkta till inbrottet, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".