Trötta QBIK-spelare tappade i andra halvlek. Foto: Kent Gustafsson/SR Värmland
Fotboll

QBIK tappade poäng hemma mot Älta

2:46 min

Efter en strålande start på matchen och ledning redan i den fjärde minuten genom Elsa Hellstrand, så tappade QBIK spelet i andra och bjöd in Älta i matchen.

Efter att effektivt markerat bort Ältas spelfördelare Elin Ekblom-Bak i första halvlek, så tilläts hon få stora ytor i andra och låg också bakom kvitteringen knappt tio minuter före full tid.

QBIK kunde ha lett med 3-0 i halvtid då Sofie Ask slog bollen över i ett bra läge. Laget hade också en frispark från målområdeslinjen som höll på att leta sig in. 

I andra halvlek var det aggressiva försvarsspelet som bortblåst och man tappade helt bort Elin Ekblom-Bak som var matchens gigant. Konstigt nog justerades det inte från sidlinjen utan QBIK tappade allteftersom mer och mer av spelet. Emily Olssons kvittering i den 81:a minuten var därför logisk och i slutet pressade Älta på för att kunna avgöra.

I första halvlek var QBIK riktigt bra, Ida Lindqvist och Sofie Ask var vassa på topp och Elsa Hellstrand dominerade mittfältet och gjorde också 1-0.

I andra halvlek föll laget tillbaka och kanske tog värmen ut sin rätt efter den starka inledningen.

Publik: 176 personer

Kent Gustafsson

SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista