Färjestadstränaren Leif Carlsson (bilden är från en match mot Linköping förra säsongen). Foto: Linn Malmén/Scanpix arkiv.
Ishockey

Storseger för Färjestad i säsongspremiären

Det blev storseger för Färjestad i säsongens första träningsmatch, 9-3 mot norska Stavanger Oilers i lördags.

Spelet var lite trevande i början, men sedan rann det iväg och Färjestadstränaren Leif Carlsson är nöjd med vad han såg.

– Det blev väldigt bra i början och många målskyttar, så det var roligt. Det är klart, det är två lag som gör sin första match och det blir mycket tuta och köra, man blir lite överambitiös, då är det svårt att spela bra ishockey. Men efterhand blev det bättre och bättre, och om man summerar matchen var det många fina prestationer där ute, säger Leif Carlsson.

Matchen spelades i Arvika. Och att gå in och spela ishockey mitt i den intensiva värmeböljan är lite speciellt, medger Leif Carlsson.

– Så är det ju. Det är första matchen, och man kommer från badbyxor varje dag och sedan gå in och spela hockeymatch. Men på nåt vis faller man in i det snabbt och tänker inte på det så mycket när man är där inne.

Vädret påverkade dock matchen, så tillvida att den fick avbrytas efter en kvart på grund av åska.

– Åskan slog ner i Arvika någonstans, och då försvann lyset, säger Leif Carlsson.

Närmast för Färjestad väntar spel i European Trophy. Elitserien, som numera kallas Svenska hockeyligan, drar igång 14 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".