Deltagarna i den ideella föreningen Ulleruds teateraktörer ligger bakom ombyggnationen av kraftstationen. Fr. v. Moa Bodin, Niklas Bodin, Katarina Backström, Sven-Olov Berggren, Linn Sönstebö Mossberg, Anders Eriksson och Elin Bolin. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Besökssuccé för kraftstationen i Deje

11 min

I Deje har sex ideella entusiaster byggt om den 100 år gamla kraftstationen till en kombinerad konst- och kulturbyggnad. I sommar har en rad olika konstnärer och musikgrupper visat upp sig i den kraftiga byggnaden och de drygt 5000 besökarna är långt fler än förväntat.

- Vi är överväldigade över den säsongen som varit hittills. Vi hade inte kunnat gissa att det skulle bli så här bra som det blivit. Rosorna har regnat över oss, säger Linn Sönstebö Mossberg, en av initiativtagarna till den ideella föreningen Ulleruds teateraktörer som står bakom projektet.

Det började 2008 då föreningen satte upp en teaterföreställning i kraftstationen och i samband med det insåg de att de robusta lokalerna hade stor potential.

- Det är en rejäl byggnad. Det är ganska skysst att visa konst och finkultur i en gammal industribyggnad. Det blir en bra kontrast, säger Linn Sönstebö Mossberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista