Rättegången mot bedrägerimisstänkte Annétthe Zettergren fortsätter. Foto: Anders Persson/P4 Värmland
VÄRMLAND

Zettergren minns inte patienter och journaler

1:31 min

Rättegången mot den bedrägerimisstänkta sjukgymnasten Annétthe Zettergren fortsatte i dag. Under förmiddagen fick den åtalade svara på frågor om de patienter som hon fått ersättning av landstinget för, och också om journaler på drift.

Zettergren själv hävdar i flera av fallen att hon inte minns och att någon annan skrivit journalerna. Men när åklagare Barbro Brännlund påstod att det kanske fanns journaler på drift blev det en hätsk stämning.

-Det finns inga journaler på drift, svarade den åtalade.

När åklagaren undrade hur hon visste det blev svaret:

-Det vet jag bestämt.

Åklagaren hävdade då att det måste bero på att den hemliga kvinna som Zettergren tagit upp tidigare och som ska ha hjälpt den åtalade med hanteringen av både journaler och kvitton, är påhittad.

-Nej. Jag vet att det inte finns journaler på drift, svarade Zettergren, och hävdade vidare att hon och åklagaren kommer att fortsätta vara icke överens om den hemliga, och numera avlidna, kvinnans existens.

Under dagens rättegång riktades också kritik mot landstingets dåliga kontroll över hur man betalar ut ersättningar. Pengar har betalats ut för dagar som inte ens finns i almanackan.

-Zettergren har begärt ersättning för den 29 och 30 februari 2010. Det är ganska konstigt, kommenterade åklagare Barbro Brännlund.

2010 var det 28 dagar i februari månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista