1 av 2
En stor tall drogs ner av den kraftiga vinden. Foto: Johanna Lindqvist
2 av 2
Tommy Lindvall överblickar förödelsen efter den trombliknande vind som under tisdagen drog fram över Hultsberg och Hagalund i Karlstad. Foto: Robert Ojala
KARLSTAD

Trombliknande vind drog in över Karlstad

1:09 min

En trombliknande vind drog in över områdena Hultsberg och Hagalund i Karlstad under tisdag eftermiddag. Johanna Lindqvist bor på Hultsberg och fick uppleva båda fallna träd och uppryckta dörrar.

Det var på tisdagseftermiddagen som en trombliknande, kraftig vind svepte in över de västra delarna av Karlstad. Enligt Johanna Lindqvist, som bor på Hultsberg, var det ett oväder med regn, hagel och rejäla vindar som lämnade spår efter sig.

-Det är ungefär 10-15 meter brett som man kan se att den har dragit fram, säger hon.

På hennes tomt sveptes en tung urna med blommor iväg av vinden. Men det var först när hon och hennes dotter skulle ta bilen som de såg förödelsen i området.

-Det låg massor av nedfällda grenar från stora, stora tallar och en av grannarna har en stor tall precis vid garageinfarten som har ramlat ner.

Hos ett par andra grannar rycktes förrådsdörren bort av vinden, och hos en annan familj flög en studsmatta iväg och landade upp och ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista