Rättegången mot bedrägerimisstänkte Annétthe Zettergren fortsätter. Foto: Anders Persson/P4 Värmland

Zettergren hade journaler på patienter hon aldrig träffat

1:03 min

Under dagens rättegång mot den bedrägerimisstänkta sjukgymnasten Annétthe Zettergren fortsatte åklagare Barbro Brännlund att gå igenom de patienter som Zettergren krävt ersättning från landstinget för.

I flera fall har hon fått ersättning för betydligt fler besök än patienterna själva kan minnas och i ett fall har Zettergren fått ersättning för en patient som aldrig ens träffat henne.

– Det stämmer och det här måste ha blivit helt fel. Jag har aldrig haft den här patienten, säger Zettergren.

Hon säger att den som hjälpt henne med journalföringen måste ha gjort fel. Hon vet inte heller hur hon har fått tag på de personuppgifter hos denna patient som hon aldrig har träffat.

Enligt åklagare Barbro Brännlund finns det fler exempel där Annétthe Zettergren begärt ersättning från personer som aldrig varit hennes patienter.

 Själv tycker kvinnan att hela situationen känns märklig och att det är underligt att någon hon aldrig träffat fått tag i hennes personuppgifter.

 Enligt åklagare Barbro Brännlund är det osant intygande att upprätta en journal över en patient som inte finns. Ett brott som Annétte Zettergren inte åtalats för men som kan ses som en försvårande omständighet när tingsrätten ska besluta om ett eventuellt straff. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista