Ida Ingemarsdotter
TORSBY

Svenska skidlandslaget på plats i skidtunneln

1:23 min

Just nu tränar det svenska skidlandslaget Torsby. Det blir mycket åkande i skidtunneln som ger en unik möjlighet att träna teknik. Men man kör även rullskidor i backarna upp till Hovfjället och Tossebergsklätten.

Värmländska Torsby har skidtunnel, rullskidbana och tuffa löpstigar i djupa skogar.
Det passar perfekt för längdlandslaget.
- Vi har i princip allt vi kan önska inpå hotellknuten, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Den senaste månaden har längdlandslagets åkare tränat på egen hand i sommarvärmen.
Enligt Rikard Grip går det inte att ta miste på att temperaturen i det OS-satsande gänget stiger.
- Alla gör ett utomordentligt gott jobb, med ett väldigt stort fokus på det som ska ske i Sotji om ett halvår. Jag upplever att laget är lite mer på tårna än vanligt, det avspeglar sig i allt som åkarna gör både på läger och hemmavid. Förberedelserna optimeras och inget lämnas åt slumpen på något område, säger han.

                                  
Hälsoläget är gott i laget. Till Torsby kommer samtliga 16 A-landslagsåkare, plus åkare ur Utvecklingslaget Team 2015. Dessa är: Jennie Öberg, Piteå Elit, Linn Sömskar, IFK Umeå, Hanna Brodin, Åsarna IK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Johan Edin, IFK Mora SK, Simon Persson, IFK Umeå, Martin Johansson, IFK Mora SK och Fredrik Jonsson, Hudiksvalls IF.


- Det är åkare som samtliga visat framfötterna i världscupsammanhang och som sannolikt kommer att kriga om OS-biljetter, säger Rikard Grip.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista