Inga böter delades ut denna gång endast information. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio

Många felparkeringar vid första rundan i Kil

4:10 min

I veckan kom de första parkeringsvakterna till Kil. Fredrik Gustafsson och hans kollega som är trafikvärdar från Karlstad kommun åkte under onsdagen runt i Kil för att dela med sig av information gällande felparkering. Inga böter gavs ut men fel parkeringar var det gott om.

- Vi har fått beställning av Kil just eftersom det har varit mycket probelm runt handikappsplatser. Det finns allt lite att göra här också.  

Felparkeringarna i Kil är inte få. Parkering mot färdriktningen, ej behörig till handikappsplats, ja listan kan göras lång men det som förvånar är att de flesta är medvetna om regeln som de bryter mot. Ändå är det de som jag träffar överrens om att det behövs parkeringsvakter i Kil, till och med dem som just idag medvetet parkerat fel.

- Om man ser på vart min bil står så tycker jag inte det är bra men i övrigt är det ganska bra. Det kan vara rätt så kaotisk här i Kil annars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista