SÄFFLE

Inger ingrep när butiken hon jobbar i rånades

1:22 min

Vid lunchtid idag rånades en butik i centrala Säffle. Två män försökte få med sig kontanter men bytet blev inte så stort tack vare det 61-åriga butiksbiträdet Inger. Hennes bestämdhet gjorde att rånarna sprang iväg från platsen.

Polisen har sökt efter männen under dagen, berättar polisens pressinformatör Tommy Sjöberg. Tydliga signalement finns, kanske tack vare butiksbiträdet Inger som ingrep då rånarna ville ta butikens pengar.

-Det kom en man in som ville ha hjälp av mig längre in i butiken. Så fick jag en känsla av att "nej, det stämmer inte det här", säger Inger.

Hon hörde en person till komma in i butiken och gick för att titta. I närheten av kassan stod en man med pengarna nedstoppade i fickan. Då ingrep Inger.

-Jag stoppade ner handen i hans ficka och skulle ta dem. Då gav han mig ett slag.

Det rörde sig om ett lätt slag över armen. När Inger försökte igen slängde rånaren pengarna på golvet och försvann ut ur butiken. Den andre mannen kom fram för att fråga om allt stod rätt till.

-Jag förstod att de hörde ihop så jag bad honom dra, säger Inger.

Tack vare Inger blev bytet inte så stort.

-Litegrann fick de med sig.

Ingen hade gripits för rånet på fredagskvällen vid 17.30-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista