Värmlänningen Lena Holmgren ser fram emot triathlon-VM i Las Vegas i september. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Lena Holmgren laddar för triathlon-VM

13 min

Mammaeffekten har gett henne extra styrka. Värmlänningen Lena Holmgren, som tidigare har genomfört en Ironmantävling med amningsstopp längs vägen, laddar nu för fullt inför triathlon-VM i Las Vegas i september.

Ironman består av fyra kilometer simning, 18 mil cykling och helt maratonlopp - 42 kilometer - löpning. Det var under en sådan tävling i Spanien för ett par år sen som Lena Holmgren tog sig i mål efter att ha gjort stopp längs vägen för att amma sin då halvårsgamle son.

– Det var väldigt mycket förvånade ögon när jag stannade på cykeln, tog tag i min son och ammade. Folk vände sig om och hurrade, det var många kvinnor som kom fram och sade att "you are my hero". Det var jättekul, man blev peppad, säger Lena Holmgren.

Hon tycker också att hon har blivit en bättre idrottare efter att ha fått barn, hon kallar det mammaeffekten. Nu har hon även en ettårig dotter, men hon får stanna hemma och hänger inte med till Las Vegas i USA när det är dags för VM i september. Inga amningsstopp där, alltså.

I Las Vegas ställer Lena upp i en halv Ironman, alltså två kilometer simning, nio mil cykling och två mil löpning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista