Det har regnat kraftigt inatt i Karlstadområdet. Foto: Darko Vojinovic/Scanpix
KARLSTAD

Kraftigt oväder drabbade många husägare

"Vi har haft en hel del att göra"
0:59 min

Det kraftiga oväder med ihållande regn och åska som drog in över Karlstad inatt ställde till det för många husägare, framför allt på Våxnäs och Råtorp. Jan Johansson på Karlstads kommuns teknik- och fastighetsförvaltning har haft en intensiv natt.

Jan Johansson har haft jour under natten.

-Vi har haft en hel del att göra, från klockan 01.50 när första samtalet kom, säger han.

Våxnäs och Råtorp är de värst drabbade områdena med cirka 15-20 villor vars källare fyllts med vatten. Karlstads kommun och räddningstjänsten har jobbat intensivt för att hjälpa de drabbade. Många de mött har varit upprörda.

-Vi har mött förtvivlade människor som fått vatten i källaren. Det har varit gillestugor med heltäckningsmattor och ja, de har haft en hel del i källaren.

En till två decimeter vatten, mer på vissa ställen, har varit en vanlig syn under natten. Vid sextiden imorse hade det lugnat ner sig.

-Det har varit lugnt, jag har inte haft ett samtal efter klockan sex, säger Jan Johansson.

Det kraftiga regnandet gjorde också att det blev stopp på E18 vid Våxnäsmotet under några timmar inatt på grund av att vägen svämmade över. Idag, söndag, ska det dock inte vara några problem med framkomligheten.

Du som har bilder från översvämningarna får gärna maila dem till oss på nyheter.varmland@sverigesradio.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".