1 av 2
Hans Carlsson ordförande i SK Bore hoppas på 1000 åskadare när den svenska eliten deltar i Torsby Ski Festival. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio..
2 av 2
Helmut Grassl som basar för skicrossåkarna som ska visa upp sig i startrampen inne i skidtunneln. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Torsby

Hela eliten kommer till skidfesten i Torsby

Hans Carlsson: "Hoppas på 1 000 åskådare"
1:30 min

I dagarna tre med start på fredag så arrangeras Torsby Ski festival. Det är den fjärde skidfestivalen i ordningen med hela skideliten på plats. Den samlade prissumman uppgår till en kvarts miljon kronor och det har säkert bidragit till det stora intresset.

Hela den svenska eliten inom skidskytte, längdskidor och skicross kommer visa upp sig i ett flertal tävlingar på snö, dels inne i skidtunneln och utanför där det kommer att läggas ut en slinga med 1600 kubikmeter snö på. Men förutom skidpropagandan så arrangeras det mängder med sidoaktiviteter där bland annat skidlandslagets vallabuss visas upp. 

– Vi satsar i tre år på Torsby Ski Festival säger Hans Carlsson.

Detta är bara början på Torsby ski festival som redan nu efter fyra gånger är den största i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".