Caroline Larsson vann golfens inofficiella handikapp-VM

"Jag har haft en ganska motig vår, så det är jättekul att jag lyckades"
6:08 min

Golfaren Caroline Larsson från Forshaga vann i helgen i överlägsen stil tävlingen som kallas inofficiella handikapp-VM, nämligen Swedish invitational på Bokskogens golfklubb i Skåne.

Caroline var hela 18 slag bättre än danskan Mette Wegge Lyngaard som kom tvåa i tävlingen.

– Jag har haft en ganska motig vår, och inte riktigt haft resultaten på min sida. Så det är jättekul att jag lyckades den här gången, säger Caroline Larsson.

Carolines livshistoria har berört många. Den har uppmärksammats i många medier, och hon berättade om den i sitt sommarprat i P4 Värmland tidigare i sommar.

Hon var en talangfull golfare med sikte på att nå internationell toppnivå, men så drabbades hon av cancer och tvingades amputera ena benet för drygt två år sedan.

Ändå fortsatte hon att satsa på golfen, och hon tog sig bland annat till lag-SM inte långt efter amputationen. Nu tycker hon att hon är uppe på ungefär samma nivå som när hon hade två ben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".