Ernst Kirchsteiger kan bli för dyr för Degerfors

5:22 min

Den kände tv-profilen Ernst Kirchsteiger diskuterades på kommunstyrelsemötet i Degerfors på måndagen. Orsaken är att nu när han blivit borgerlig vigselförrättare så är farhågan i kommunen att det kan bli för dyrt för kommunen.

Degerfors kommun betalar nämligen 400 kronor per vigsel till vigselförrättaren, och för att inte bli ruinerade, om nu väldigt många vill bli vigda av Ernst Kirchsteiger, så föreslås det att kommunen ska begränsa antalet utbetalningar till 52 per år och vigselförrättare, det vill säga en vigsel i veckan.

I dagsläget utförs ett 20-tal borgerliga vigslar i Degerfors per år men Roland Halvarsson (V), kommunstyrelsens ordförande, tror att det antalet kommer att öka kraftigt nu när Ernst Kirchsteiger har blivit vigselförättare.

– Vi är väldigt glada att Ernst tar det här uppdraget och han är en väldigt bra ambassadör för Degerfors, men vi vill bara försäkra oss om att kostnaderna inte skenar iväg, säger Roland Halvarsson.

Ernst själv säger att det är tråkigt om det ska bli något negativt kring det här.

– Jag har fått många förfrågningar genom åren och gör det här i begränsad omfattning för att få vara med lyckliga människor och dela deras ljusa stund, säger han.

Han är tveksam till att alls ta ut något arvode och tror att han hinner med max 10 vigslar per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista