Kårordförande Johnny Johansson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Nye kårbasen Johnny Johansson redo för intensiv höst

Nye kårbasen: "Jag har haft ett fantastiskt studentliv och vill ge tillbaka nu"
7:35 min

Höstterminen står för dörren, och Karlstads studentkårs nytillträdde ordförande Johnny Johansson är redo för en intensiv tid. Han tror på fortsatt medlemsökning, och han tänker kampanja för studenternas inflytande över kurserna.

Det aktuella S-förslaget om att införa ett treterminssystem ser han som intressant.

– Det finns bra tankar med idén, att man som student kan bli klar snabbare. Men det är också viktigt att utbildningen håller en hög kvalitet och att man ekonomiskt klarar sig som student. Många behöver sommarjobb för att få ihop pengar. Det är ett bra förslag, men vi vill se närmare på hur det ska finansieras och genomföras, säger Johnny Johansson.

Johnny Johansson är nyligen färdigutbildad lärare, och tillträdde posten som ordförande för Karlstads studentkår i juli.

– Jag brinner för studenter. Jag har haft ett fantastiskt studentliv och vill ge tillbaka nu. Jag har alltid varit intresserad av politiska frågor och särskilt utbildningspolitiska frågor. Jag har tidigare varit med i Lärarnas riksförbund och arbetat med fackliga frågor. Så det här är ett uppdrag som jag med ära har fått.

Studentkåren mår bra, anser han. Efter att kårobligatoriet slopades för några år sedan föll medlemsantalet kraftigt, men sedan dess har man gradvis vuxit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".