Foto: Kungahuset.se

Fullspäckat program under Kungens Värmlandsbesök

Nästa torsdag kommer Kungen på besök till Värmland. Resan görs med anledning av Carl XVI Gustavs 40-årsjubileum som Sveriges statschef. Programmet är fullspäckat och det blir besök i tre kommuner.

Kungens program kommande torsdag är är välfyllt och med ett fokus på mångfald, kultur, utbildning och näringsliv. Första anhalt blir Forshagaforsens Sportfiskecenter i Forshaga där Sportfiskarna och gymnasieskolan Forshagaakademin visar upp sina verksamheter. Naturligtvis blir det kaffe med därtill tillhörande Forshagabakelse.

Från Forshaga går resan till Grums och Borgvik där Kungaparet besöker kulturhuset Sliperiet och den gamla hyttruinen. Och, föga överraskande, blir det kaffe och tårta.

Karlstad är sista destination för dagen. Det blir en båtbusstur, besök på Lerinmuséet samt ett Värmlandskalas på Stora torget med musikunderhållning och tal. Det står inte i programmet, men förmodligen finns det kaffe någonstans i närheten.

Länsbesöket avslutas med middag för 60-talet inbjudna gäster på residenset i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".