Efter kortcomebacken i Viborg blir Tina Flognman spelande tränare i Varberg, men hon fortsätter också med sin sommarhandbollsskola i Forshaga på somrarna. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Tina Flognman gör oväntad comeback på toppnivå

6:32 min

Forshagabördiga handbollsprofilen Tina Flognman gör oväntat comeback på toppnivå, i ett av Europas bästa klubblag. Egentligen ska hon varva ner och bli spelande tränare i division två-laget Varberg, men nu har hon skrivit på ett korttidskontrakt med danska Viborg. Fokus är på Champions League-kvalet i september.

– Deras linjespelare Marit Frafjord från Norge har blivit axelskadad och de har ringt och frågat mig x antal gånger om jag skulle ställa upp. Först var svaret nej, eftersom jag har mitt nya projekt med Varberg. Men eftersom perioden blir så kort, jag missar ingen match med Varberg, så blev beslutet lätt till slut, säger Tina Flognman.

Någon förlängning på längre sikt med Viborg är inte aktuell, understryker Tina Flognman. Hennes kille bor i Varberg och hon ser fram emot att bo där och träna division två-laget.

Hon fortsätter också med sin handbollsskola på somrarna i gamla hemorten Forshaga. Och hon lämnar dörren öppen för att det i framtiden skulle kunna bli en flytt hem till Värmland.

– Värmland är alltid Värmland, och Forshaga är alltid mitt hem. Vi får se, min kille ska börja polishögskolan och utbilda sig i två år. Sen får vi se när vi ska köpa hus var vi hittar vårt drömhus. Men det är klart att Värmland alltid är med på kartan när man diskuterar var man ska bo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista