Flaggan på halv stång i Sunne för de omkomna. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Minnesstund för de omkomna i Torsbyolyckan

"Otroligt många frågor som saknar svar"
1:33 min

Det mesta pekar på att bilen med sex ungdomar i varav tre omkom utanför Torsby natten till igår hade för hög hastighet och råkade ut för vattenplaning. I går hölls minnesstunder för de omkomna i Arvika och Sunne.

– Det var kaotiskt på platsen. Räddningspersonalen jobbade febrilt och vi försökte få en bild av vad som hade hänt. Ganska omgående såg vi att det var en väldigt allvarlig olycka med tanke på hur bilen såg ut, säger Henrik Gustavsson, en av poliserna som var först på plats.

Tre personer kastades ur bilen enligt polisen. Med tanke på skadorna på bilen ser det ut som att de hade hög hastighet. Det i kombination med kraftigt regnande kan ha orsakat olyckan, men det är inte klarlagt än utan ska utredas vidare.

Av de sex undomarna, fyra från från Sunne och två från Arvika kommun födda mellan 1991 och 1996 omkom tre. En 17-årig flicka från Sunne samt två  från Arvika, en 17-årig pojke och en 19-årig pojke som troligtvis var chaufför.

I går kväll hölls det minnesstunder i Arvika och Sunne kommuner för de omkomna, anordnade av krisgruppen Posom i respektive kommun.

– Jag har tagit hand om föräldrarna. Där faller alla värderingar och satsningar som man gjort hittills. Är det öde eller var det bestämt? Otroligt många frågor som saknar svar, säger Hans-Victor Krolowitch som är kyrkoherde i Sunne pastorat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".