Från vänster: Kjell Eriksson (Relationerna i Norge), Göran Österman (Projektledare) och Staffan Barrefors (affärsutveckling). Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio
VÄRMLAND

Business Värmland kan bli ett lyckat projekt

1:19 min

Business Värmland ser ut att bli ett lyckat projekt. Projektet har varit i gång sedan i mars månad och redan nu har man 30 intressenter som visat ett positivt intresse för ett samarbete med Business Värmland.

- Om alla sedan leder fram till något konkret, det vet vi inte men det gäller att ha många projekt uppe på listan, säger Göran Östman, projektledare för Business Värmland.

Med uppdrag från Region Värmland leder Göran Österman tillsammans med Business Värmland ett projekt som ska skapa nya affärsrelationer mellan Värmland och Norge. Tanken är att de i januari ska ha ett flertal projekt som vill delta i ett samarbete mellan länderna och på så vis öka tillväxten i regionen.

- Just nu har vi ett trettiotal "case" som vi jobbar med. Säg att vi får en avslutning på mellan 10-15 case så ska vi vara väldigt nöjda, säger Göran Östman.

Han nämner även att kommunikationen är viktig mellan länderna och att det krävs en extra satsning på vägar och järnvägar för att  stärka samarbetet mellan länderna.

Kjell Eriksson, tidigare centerpartistiskt kommunalråd i Årjäng, står för relationerna i Norge och han ser en stor efterfråga från både Norge och Värmlands sida.

- Värmland behöver både investeringar och mer affärer. Det är inte så att vi ska åka till Norge för att ta saker och ting utan det gäller att ta och ge så att det blir en "vinn vinn-situation". Det finns stora möjligheter att nå goda resultat framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista