1 av 3
Det här är vad ortsbor och turister möter sen bankomaten lagts ner i Värnäs. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 3
Irene och Kalle Hedfors som kan gästa Värnäs och Stöllet för sista gången som turister när bankomaten i Värnäs stängts. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio..
3 av 3
OK/Q8 macken i Värnäs får agera bank sen bankomaten i Värnäs lagts ner. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Torsby

Trots löften - bankomaten i Värnäs borttagen

1:34 min

Sen en vecka tillbaks är Nordeas bankomat i Värnäs nedmonterat av företaget Bankomat AB där bland andra Nordea är delägare.

– Det är Bankomat AB som gjort ett professionellt ställningstagande säger Johan Anté, Nordeas bankchef i Torsby.

Det innebär att både bensinmacken och hotellet i Värnäs får agera bank till ortsbor i Värnäs och Stöllet och turister eftersom det inte finns någon bankomat på miltals avstånd. Nordea lade ner sitt kontor i Stöllet för några år sen och lovade då att bankomaten skulle få vara kvar.

Nordea i Torsby hänvisar till företaget Bankomat AB som ägs gemensamt av de största bankerna varav Nordea är en. Bankomat AB:s beslutat att ta bort bankomaten i Värnäs grundas på att allt för få uttag har gjorts, trots att stora mängder turister passerar Värnäs där E45:an och riksväg 62 korsar varandra.

Nu får både Karolina Olsson-Hyden på bensinmacken och Karina Greek på hotellet agera bank istället.

– Vi kanske inte kommer tillbaks hit eftersom det inte finns någon bankomat, säger Irene och Kalle Hedfors från Småland som turistar i trakterna runt Stöllet och Värnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista