Mimmi Dalmo inventerar Karlstad. Foto: Roy Malmborg/P4 Värmland
KARLSTAD

Karlstad ska bli mer tillgängligt

1:36 min

Karlstads kommun inventerar just nu tillgängligheten i stan för personer med nedsatt syn- eller rörelseförmåga. Bland annat är det gång- och cykelbanor och övergångsställen som ses över. Mimmi Dalmo på kommunens gatuavdelning arbetar med inventeringen.

- Det fattas ganska mycket på till exempel övergångsställen som skulle kunna behövas eller utökas, säger Mimmi Dalmo som just nu går runt i Karlstad för att titta över tillgängligheten för personer med nedsatt syn- eller rörelseförmåga.

Tydliga kontraster i svart och vitt och taktila plattor är två verktyg som kan användas för att göra det lättare för synskadade eller blinda. Det finns mycket att göra, konstaterar Mimmi Dalmo.

-Mitt i centrum skulle jag säga att det är ganska bra, en sjua-åtta på en tiogradig skala. Men ute bland villor där det finns mycket trottoarer är det inte lika bra.

Någon gång under hösten väntas inventeringen vara klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista