Malin Biller tar sig an Fröding i ny bok i serieform. Foto: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio.

Malin Biller tar sig an Frödings dikter

8:58 min

Gustaf Fröding och hans dikter ska bli en tecknad serie, i bokform. Det är välkända värmländska serietecknaren Malin Biller som nu tagit sig an Fröding.

– Det blir många dikter, säger Malin Biller.

I 10 år har hon hållit på och tecknat Fröding men det är först nu som det blir en bok. En bok som kommer att bli Frödingsällskapets årsbok. Malin Biller har länge tjatat på sällskapet om att få göra denna bok.

– Ja, det har jag kanske gjort. Jag förstår att det dröjt. Dels har jag behövt mogna som serietecknare, dels har jag behövt visa vad jag går för. Jag gör inte bara burleska, bisarra humorserier. Jag vill ju att alla ska bli nöjda med den här boken. Dessutom ska den tilltala såväl Frödingsällskapet som en ny publik, säger Malin Biller.

– Boken ska bli cirka 180 sidor tjock. Berättelsen kommer att innehålla hans dikter i serieform. Jag har valt de som jag känt mest för och de som jag lättast har fått bilder till, säger Malin.

Några av dikterna som kommer att återges i boken är Tröst, Våran prost och Dans bort i vägen.

Malin Billers bok är planerad att ges ut lagom till bokmässan hösten 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista