Kungen och Drottningen på plats i Forshaga. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Kungabesöket genomfördes trots bombhot

1:38 min

Två hot mot kungaparet blev kända under gårdagens kungliga besök i länet. Först ett bombhot mot Stora torget i Karlstad och senare ett hot riktat direkt mot kungaparet. Men besöket gick lugnt till väga och helt enligt planerna.

Nej, det sprängdes ingen bomb i centrala Karlstad igår eftermiddag under kungaparets besök. I stället blev det så kallade värmlandskalaset en glad tillställning med strålande sol, tårtservering, sång, musik och en monark på gott humör.

Dessförinnan hade kungen och drottningen tillsammans med bland andra landshövdingeparet och kommunalråd besökt Forshaga, Borgvik och i Karlstad bland annat åkt båtbuss och besökt Lars Lerins konsthall på Sandgrund. Senare på kvällen blev det middag på residenset med idel kommunalråd och andra värmländska prominenta gäster inbjudna.

Stora Torget i Karlstad var välbesökt men långt ifrån fullt under det kungliga kalaset på eftermiddagen. Kanske hade bombhotet som kom in till Nya Wermlandstidningen under förmiddagen påverkat intresset för evenemanget, men de som fanns på plats verkade inte bry sig.

Avspärrningarna i centrala Karlstad togs bort och sjukvården återgick till ett normalläge klockan 18.00 igår kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista