1 av 2
Det brukar vara långa köer när Antikrundan kommer. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
2 av 2
Lena Hellström väntar in Antikrundan med allt vad det innebär. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Arvika

Antikrundan invaderar Arvika

Lena Hellström: "Det är svårt att förbereda sig"
1:28 min

Idag, söndag, invaderas Rackstadmuseet i Arvika av SVT:s populära program Antikrundan. 50 experter ska värdera och kommentera gamla prylar som Arvikabor med omnejd tar med sig hemifrån, och hela Arvika kommun har rustats för att ta emot tv-produktionen.

SVT betalar 3000 kronor för att få komma till Arvika och Rackstadmuseet i två dagar, där programmet alltså ska spelas in, men det räcker inte långt eftersom Arvika kommun ska ombesörja bland annat parkering och toaletter. Rackstadmuseet i sin tur måste möblera om samt bygga ut elförsörjningen, men det är det värt tycker Lena Hellström, museichef.

-Vi tycker det här är så roligt och ser det som en positiv marknadsföring för Arvika och Värmland, så det är det värt, säger hon.

Hon är säker på att det kommer in rariteter från länet till programmet. Vad det skulle kunna vara kan man bara spekulera i.

– Fjaestad har vi ju ganska många målningar av, men det kanske dyker upp något annat roligt han gjort, något oväntat?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".