Man anhållen efter attack med yxa

En man är anhållen, misstänkt för att ha skadat en annan man med yxa i huvudet vid ett flyktingboende i Lesjöfors. Senare visade det sig att även den misstänkte var skadad, och han har förts till sjukhus av polisen.

Larmet kom till polisen vid 16-tiden på eftermiddagen efter efter att en man vid ett flyktingboende i Lesjöfors beväpnat sig med en stor yxa, och riktat in sig på en person. Fyra polispatruller skickades till platsen, där en man med ett blödande sår i huvudet hittades. Den skadade mannen fördes till sjukhus i ambulans. Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är.

– Men av sammanhanget förefaller det inte vara livshotande, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid Värmlandspolisen.

Sjukhuset uppger för TT att mannen, som är 25-årsåldern har fått lindriga skallskador, men inte behöver vidare vård. 

Klockan 17.15 greps en person, och fördes till Karlstad där han senare anhållits, misstänkt för grov misshandel. Men enligt polisen är även den anhållne skadad, och han har i sin tur gjort en anmälan om misshandel.

– Han påstår att han har fått flera knytnävsslag av två personer när han låg ner. Vi har kört honom till sjukhus, eftersom han kan ha fått en hjärnskakning, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista