Richard Schönmeyr vid dagens förhandlingar i tingsrätten. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.

Nytt material från Zettergren kan fördröja rättegång

1:20 min

Nytt material lämnades in av Annétthe Zettergrens advokat under rättegångens sista vecka, det är Zettergrens almanacka. Åklagare Barbro Brännlund har kritiserat försvaret tidigare när de kommit med nytt material och även denna gång har det skapat ett stort merjobb för Barbro Brännlund.

– Ingen hon vitsordat tidigare, säger Barbro Brännlund.

Barbro Brännlunds tolkning av att nytt material lämnats in är att Zettergren vill visa att visa att hon haft patienter där fler gånger än vad patienten själv uppgivit.

– Men det konstiga är att patienten ska ha varit där mindre än vad patienten själv sagt. Det verkar ju inte vara till Zettergrens fördel, säger Brännlund.

Annétthe Zettergrens advokat menar att almanackan florerat i rättegången tidigare och han vill nu att den ska tas med i rättegångsmaterialet:

– Vi har värderat det material som finsn och diskuterat hur detta ska tas upp i målet. Det här har väl växt fram under förhandlingen helt enkelt, säger han.

I och med att nya uppgifter lämnats in är det osäkert om dagens planerade slutpläderingar kan genomföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista