Pernilla Klingspor, mamma till en elev och ordförande i föräldragruppen på Lundsbergs skola. Foto: Björn Söderholm/P4 Värmland
STORFORS

Föräldrar upprörda när Lundsberg stänger idag

Pernilla Klingspor: "Det är misshandel"
1:19 min

Idag, torsdag, stänger internatskolan Lundsberg på obestämd tid. Det efter ett beslut från Skolinspektionen igår efter den misshandel som skedde på skolan i samband med en nollning i helgen som var. Pernilla Klingspor är mamma till en av eleverna och ordförande i föräldragruppen på skolan:

– Man får inte göra såhär, säger hon.

– Jag är en mamma som har tyckt att detta varit lösningen i livet för mina barn då de haft det ganska jobbigt på de kommunala skolor de gått på innan, säger Pernilla Klingspor, mamma till en elev som går på skolan nu och till en som nyss tagit studenten.

Hon är även ordförande i föräldragruppen och har engagerat sig i elevernas miljö under de tre år hon suttit på den posten.

– Det förändringsarbete som har gjorts under åren har vi som föräldrar stöttat i den mån det varit möjligt, för allting som gör det tryggare är ju bara bättre.

Kritiken mot Skolinspektionens beslut om att stänga skolan en tid är hård.

– Det är gräsligt, och det handlar också om hur man gör det. Jag sitter och lyssnar på presskonferensen och blir uppringd av en absolut hysterisk dotter som säger "mamma, kom och hämta mig nu, de stänger min skola, vad ska jag göra?", säger Pernilla Klingspor.

Skolan däremot, har inte gjort något fel, anser hon.

– Jag riktar ingen kritik mot skolan i det här ärendet för de fick inte en chans.

Alla publiceringar om Lundsberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".