FOTO: Bob Levey/Scanpix

Dopningsproblem för Crusaders semifinalmotståndare

1:19 min

Med fyra dagar kvar till semifinalen mellan Uppsala 86ers och Carlstad Crusaders i amerikansk fotboll har motståndarna Uppsala med bara några dagars mellanrum fått två spelare avstängda i väntan på utredning för att ha använt otillåtna preparat.

I måndags stängdes en spelare från Uppsala 86:ers av för ett ämne (metylhexanamin) som finns i kosttillskott.

Den andra spelaren åkte fast efter att ha rökt cannabis. Han är nu avstängd under utredning. Det uppger klubben i ett pressmeddelande.

I det fallet säger Uppsala 86ers ordförande Martin Söderberg att det handlar om spelarens livsstil även om Cannabis i sig är prestationshöjande.

"Jag är en idiot. Inser först nu vilken enorm skada jag orsakar för laget, vänner och familj", säger spelaren.

Spelarna hade åkt fast vid två olika kontrolltillfällen, bekräftar Tommy Forsgren vid antidopningsgruppen hos Riksidrottsförbundet, för TT.

Det finns en tredje amerikansk fotbollsspelare under utredning. Men det är en spelare som i olikhet med Uppsala-spelarna tillhör en klubb som inte har med SM-slutspelet att göra.

-Det är inget som kommer att påverka slutspelet, säger Forsgren.

Matchen mot Uppsala 86ers spelas på Studenternas IP i Uppsala på söndag med start 15.00

Bengt Skött, Radiosporten/TT
bengt.skott@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista