Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Fallet Annethe Zettergren

Åtalade systersonen: "Jag tyckte inte det var nåt konstigt"

Systersonen: "Jag frågade ingenting"
1:03 min

Idag avslutas rättegången mot Annetthe Zettergren och hennes systerson. På förmiddagen var det systersonens tur. Han är åtalad för grovt penninghäleri eftersom Zettergren förde över pengar till hans konto:

– Jag tyckte inte att det var något konstigt, sa han under förhöret.

Åklagare Barbro Brännlund frågande den åtalade systersonen varför han inte frågade någonting om varför Zettergren ville föra över pengar till hans konto. Svaret blev:

– För det första är hon min moster, för det andra tyckte jag inte det var konstigt. Hon är 58 år och kanske ska gå i pension snart, inte vet jag. Hon kanske skulle åka ner och reka och köpa en lägenhet.

Hon har aldrig frågat honom tidigare om hon fick för över pengar till något av hans konton. Trots att det var första gången reagerade han inte när det förts över 598 000 kronor.

– Hon frågade om pengarna kommit och jag sa ja, säger systersonen som säger att han inte visste att pengarna var stulna. Han nekar till att ha gjort sig skyldig till grovt penninghäleri.

Rättegången fortsätter under eftermiddagen med slutplädering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".