Lundsbergs skola. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.

Lundsbergs styrelse kräver att nedläggningen stoppas

Styrelsen för Lundsbergs begär nu inhibition - tillfälligt stopp - av Skolinspektionens beslut att stänga skolan. Ärendet blir nu ett fall för Förvaltningsdomstolen och ett beslut kan komma redan i början av nästa vecka.

I ett pressmeddelande som är undertecknat av styrelsen för stiftelsen Lundsbergs skola skriver man att skolan "begärt inhibition av Skolinspektionens beslut, vilket skulle möjliggöra för skolan att fortsätta sin verksamhet och säkra skolgången för de drabbade eleverna - samtidigt som dialogen med Skolinspektionen om nödvändiga åtgärder fortsätter".

P4 Värmland har talat med chefsrådman Olle Holmstedt vid Förvaltningsrätten i Göteborg och han säger att man kommer att behandla Lundsbergsstyrelsens begäran om inhibition av Skolinspektionens beslut med förtur.

Olle Holmstedt säger vidare att han snarast ska sätta sig in i Skolinspektionens utredning och därefter, omedelbart ta ställning till om dess beslut ska stoppas.

Det innebär att verksamheten vid Lundsbergs skola kan vara igång igen redan i mitten av nästa vecka.

– Det är min ambition att ha fattat ett beslut då och jag ser det inte som osannolikt att skolan kan öppnas igen då, säger chefsrådman Olle Holmstedt, men tillägger att hans beslut också kan bli att Skolinpektionens beslut att stänga skolan står fast.

I pressmeddelandet från Lundsberg meddelas också att valberedningen inom de närmaste dagarna kommer att lämna ett förslag till ny styrelse. I samband med att Skolinspektionen i onsdags beslöt att stänga skolan ställde styrelsens sina platser till förfogande.

Fler artiklar om Lundsbergs skola

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista