Saab Dynamics i Karlskoga varslar 70

0:34 min

Försvarskoncernen Saab vill göra sig av med 70 anställda inom affärsområde Dynamics i Karlskoga. Orsaken är vikande orderingång. De fackliga förhandlingarna inleds idag

I samband med Saabs delårsrapport januari-juni 2013, den 19 juli, aviserades att effektiviseringsåtgärder ska genomföras under 2013.

Idag kom så beskedet om neddragningar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att "det varsel som idag läggs i Karlskoga är nödvändigt för att skapa förutsättningar för att nå bolagets långsiktiga mål."

– Budgetåtstramningar i flera länder påverkar alla försvars- och säkerhetsföretag, även Saab. Samtidigt står vi starka med en ökande orderingång under första halvåret 2013 i fyra av våra sex affärsområden. Vi behöver ständigt anpassa vår verksamhet för att förbli ett av de mest kostnadseffektiva företagen i branschen, säger Görgen Johansson, Senior Vice President och chef för affärsområdet Dynamics i ett uttalande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista