Kommunen säger nej till rekonstruktion av BolticGöta

Karlstads kultur- och fritidsnämnd har beslutat att inte stödja begäran om en rekonstruktion av bandyföreningen BS BolticGöta. Föreningen har en skuld till kommunen på 450 000 kronor.

Nämndens ordförande Per-Inge Lidén (MP) skriver i ett pressmeddelande att man inte längre tror att föreningen kommer att lyckas få ordning på sin ekonomi.

Nämnden har gjort upprepade försök med avbetalningsplaner de senaste tio åren (senast i juli förra året) men de har inte hållits.

Karlstads kommun befarar att klubbens ekonomiska problem på sikt kommer att drabba andra föreningar, bibliotek eller fritidsgårdar, eftersom pengarna tas från kultur-och fritidsförvaltningens budget.

– Det är också en viktig signal till de föreningar som sköter sin ekonomi. Vi kan stötta föreningar som får tillfälliga ekonomiska problem. Men Boltics problem har varat i så många år att vi nu ser att vi måste få ett avslut, säger Björn Samuelsson (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Från mitten av 2000-talet och framåt har Boltic fått 650 000 kronor av kommunen för att bli av med sina skulder. Trots detta har nya skulder uppkommit och klubben har inte lyckats hålla avtalen om återbetalning. Botic har vid upprepade tillfällen brutit ingångna avtal och enligt de uppsatta villkoren ska kommunen därför gå vidare till Kronofogden för att få in sina fordringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista