Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.

Nobina vann bussupphandling

Värmlandstrafiks upphandling av linjetrafik med buss för de närmaste tio till tolv åren är nu avslutad. Kontraktet går till Nobina Sverige AB, som vinner samtliga 11 trafiksystem.

Värdet av kontraktet uppgår till 3,5 miljarder kronor och drygt 160 nya bussar ska köpas in till trafikstarten i december 2014.

Nobina har idag drygt 65 procent av linjetrafiken i Värmland. De övriga aktörerna Förenade Buss och Nettbuss får alltså lämna över sina delar av trafiken till Nobina om drygt ett år.

Detvar i våras som Värmlandstrafik utlyste upphandlingen av all linjetrafik med buss i Värmland, efter något års förberedelser.

– Vi har eftersträvat en upphandling med fungerande priskonkurrens, med lönsamhet för den eller de som får uppdragen och förutsättningar för en bra kvalitet i utförandet. Vår bedömning är att det har lyckats, säger Lars Bull vd för Värmlandstrafik AB, i ett pressmeddelande

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".