Foto: TV4.

Domare Patrik Klintberg går vidare med utredning om derbyt mellan Degerfors IF och ÖSK

1:43 min

Domare Patrik Klintberg går nu vidare med vad som hände på Stora Valla i mötet mellan Degerfors IF och ÖSK Fotboll, när matchen blåstes av efter sju minuter.

Det var efter cirka sju minuter in i matchen som nåt hände linjedomare Patrik Klintberg. Han tog kontakt med huvuddomaren och matchen avbröts cirka en halvtimma för att sen återupptas i gen.

Men direkt efter matchen sa han själv att han tror han blev beskjuten av någon typ av luftvapen.

Polisen lade dock under dagen ner utredningen efter att ha sökt igenom arenan och inte funnit någon bevisning.

Men under dagen idag har domaren Patrik Klintberg varit hos läkare och fått intyg på att han blivit utsatt för trubbigt våld. Patrik Klintberg säger nu att han ska gå vidare med händelsen med just hänvisning till läkarintyget.

– Gällande det fotbollsmässiga så skriver jag nu en anmälan till Svenska Fotbollförbundet om en eventuell påföljd där, säger Patrik Klintberg till P4 Örebro.

Och de som eventuellt kan drabbas av en påföljd det är Degefors IF?

– Ja, så är reglerna, tyvärr så kan det nu bli så. Det är ju dom som är ansvariga. Det är inget jag vill gå ut med egentligen, men vi måste skriva en anmälan om vad som hänt, säger Patrik Klintberg.

Men oavsett läkarintyg är det ett avslutat ärende för polisen säger polisens informationschef Mats Nylén till P4 Örebro.

– Det finns inget som tyder på att det finns spår efter vapen. Någon kan ha kastat eller skjutit något med slangbella eller så.

Och det är nåt som gläder Degerfors tränare Patrik Werner.

– Vi tycker inte att vi ska få dåligt rykte i media för något som vi inte har gjort.

Carina Galanou
carina.galanou@sverigesradio.se

Jonas Edlund
jonas.edlund@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista