Jerry Guttman, platschef på Volvo bussar i Säffle. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Ny stororder ger jobb på Volvo Bussar i Säffle

1:05 min

Volvo Bussar har fått i uppdrag att renovera ett hundratal ledbussar för Keolis i Stockholm. Det är den största affären av det här slaget någonsin för Volvo Bussar i Sverige. Merparten av arbetet kommer att utföras vid företagets eftermarknadsavdelning i Säffle.

– En prestigeorder som kan ge ringar på vattnet, säger Jerry Guttman, platschef i Säffle.

- Att renovera i stället för att köpa nytt är ett utmärkt sätt att förvalta investerade pengar. Med en begränsad insats kan vi förlänga livet på våra bussar med fyra, fem år, samtidigt som vi minskar fordonens miljöpåverkan och ger resenärerna en behagligare och säkrare reseupplevelse, säger Karl Orton, teknisk chef på Keolis Sverige i ett pressmeddelande.

Samtliga fordon är ledbussar av modellen Volvo 8500 levererade åren 2004 och 2005. Uppdraget omfattar förutom en total invändig och utvändig renovering även byte av motor. En tredjedel av bussarna kommer dessutom att utrustas med ett nytt system för avgasefterbehandling som kraftigt sänker utsläppen av partiklar och kväveoxider.

Ordern som tagits av Volvo Bussar Norden, bygger på ett samarbete mellan flera delar av Volvos organisation. Karossrenoveringen görs av Volvo Bussar i Säffle, de fabriksrenoverade motorerna levereras av Volvo i Flen och installeras av Volvo Truck Center i Huddinge.

- Genom att mobilisera resurser från olika håll kan vi erbjuda en helhetslösning, där vi fungerar som övergripande partner med totalansvar, säger Martin Spjern, marknadschef på Volvo Bussar Norden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista