Förre vd:n för Värmlands Finans, Glenn Renhult, på väg in i rättegångssalen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Värmlands finanshärvan

Försvaret: "Vi tror på frikännande"

1:23 min

Idag inleddes rättegången kring Värmlands finanshärvan. De åtta män som står åtalade för upprepade fall av grov brottslighet nekar alla till att ha begått några brott. Något som inte förvånar åklagaren Jan Tibbling.

Det är ett mycket omfattande mål som idag inleddes i Värmlands tingsrätt. Åtta män står åtalade i Värmlands finans-härvan för bland annat grova skattebrott motsvarande ett värde av miljontals kronor.

– Vi ska bevisa bortom rimligt tvivel att de här brotten har begåtts, säger åklagare Jan Tibbling.

Men trots att åklagaren radade upp flera exempel på falska fakturor och transaktioner fortsatte de anklagade att neka till brott. Conny Cedermark, som försvarar Värmlands finans före detta vd Glenn Renhult, tror inte att åklagaren kommer att kunna bevisa att brott begåtts.

– Åklagaren har redan lagt ner flera åtalspunkter och jag tror att det kommer att fortsätta på den vägen. Min förhoppning är att ingen kommer att dömas, säger Conny Cedermark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista