Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.

Lundsbergsfamiljer har egen telefonlinje till Skolinspektionen

Peter Ekborg: "Det finns arga och förtvivlade föräldrar som ringer"
1:27 min

Föräldrar och elever som berörs av beslutet att tillfällig stänga Lundsbergs skola har fått en egen telefonlinje in till Skolinspektionen. Myndigheten fattades beslutet förra veckan och nu marknadsförs även telefonlinjen på myndighetens hemsida.

– Det kom väldigt mycket telefonsamtal, säger Peter Ekborg, avdelningschef på Skolinspektionen.

Samtalen från elever och föräldrar handlar i huvudsak om protesten mot myndighetens beslut att stänga skolan. Men naturligtvis rör en del samtal den fortsatta skolgången för de elever som nu står utan en skola en tid framöver.

– Det finns naturligtvis arga och förtvivlade föräldrar som ringer till oss men det försöker vi hantera så gott det går i varje fall, säger Peter Ekborg.

Det telefonnummer som föräldrar och elever uppmanas att ringa är bemannat alla vardagar mellan 08:30 och 16:30. Telefonkanalen öppnades formellt i måndags och stänger den 13 september.

På plats för att svara på frågor finns erfarna jurister och Skolinspektionens inspektörer från avdelningen i Göteborg.

Föräldra- och elevkanalen är en helt nytt grepp enligt avdelningschef Peter Ekborg:

– Vi har inte haft en sådan här storm av telefonsamtal vid något tidigare tillfälle så det här är första gången vi öppnar en föräldra- och elevkanal.

Fler artiklar om Lundsbergs skola

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".