Elin Stedenfeldt, Sundsta- och Älvkullegymnasiets elevkår. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
Sundsta- och Älvkullegymnasiet

Elevkåren: "Nollningar roliga så länge de inte går över gränsen"

1:32 min

Så kallad "nollning" av förstaårselever på gymnasiet är något som sker på en del skolor den här tiden och som blivit särskilt uppmärksammat efter händelserna på Lundsbergs internatskola. I Karlstad finns nollning i en del klasser på Sundsta - Älvkullegymnasiet, men det är elevkårens välkomnande som är dominerande.

-Vi satt med godis och välkomnade alla ettor och de som går i tvåan och trean, säger Elin Stedenfeldt som är med i skolans elevkår.

Nollningar förekommer i vissa klasser på Sundsta-Älvkullegymnasiet, men det är upp till eleverna själva att bestämma. Elin tycker att nollningar är helt okej.

-Jag tycker att det kan vara en rolig sak så länge det inte går över gränserna, att folk känner sig otrygga eller gör saker de inte vill.

På SÄG håller man sig inom gränserna, anser Elin.

- Jag tycker att Sundsta-Älvkullen har blivit bättre på att hålla sig inom våra egna gränser och inte gå över och göra någonting som man inte borde göra.

Vad är det som har funnits som har gått över gränsen?

- Ibland kan jag känna att Tingvalla och SÄG varit lite emot varandra, men jag tycker att det har blivit bättre för varje år som går, säger Elin Stedenfeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista