Stellan Lindskoog, ordförande för BFC i Värmland, Vera Dordevic, verksamhetschef på Stiftelsen nattvandring.nu. Foto: Lisa Wahlström/SR

Nu ska fler vuxna nattvandra på stan

1:26 min

Nu ska det bli fler vuxna på stan runtom i Värmland. Brottsförebyggande centrum och stiftelsen nattvandring.nu har tecknat avtal om ett samarbete.

– I praktiken så kommer vi stå för allt vad grupperna behöver. Med försäkring, jacka, kurser, material och allt annat som gör att de kan bedriva nattvandring. BFC kommer försöka stötta och hitta alla de ideella krafterna på olika sätt. Det kommer bli ett stort jobb men det har potential, säger Vera Dordevic, verksamhetschef på Stiftelsen nattvandring.nu.

Fler vuxna på stadens gator under kvällar och helger är alltså målet med samverkansavtalet mellan BFC i Värmland och stiftelsen nattvandring.nu. Nu ska alla nattvandrare i Värmalands län gå under stiftelsen nattvandring.nu och då är det meningen att BFC ska fokusera sig på att hitta nya nattvandrare, vilket är något som behövs menar Vera Dordevic.

– Absolut, det behövs alltid många vuxna så att det kan rulla, så att inte en människa eller fem människor bränner ut sig och gör det här varje helg. Ju fler desto bättre, säger Vera Dordevic.

BFC vill att Värmland ska bli det säkraste länet i landet och det nyligen påskrivna samverkansavtalet ser man som ett steg i rätt riktning. Nu hoppas man på att bredda nattvandrandet i hela länet.

– Idag har hälften av Värmlands kommuner organiserad nattvandring i samarbete med nattvandring.nu. Vår roll är att försöka utveckla där det finns och ser till att det finns på de orter som inte har någonting idag, säger Stellan Lindskoog, ordförande för BFC i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista