Hans Jildesten (S), Kommunstyrelsens ordförande i Storfors. Foto: Gustav Larson/SR

Kommunen tror på Lundsbergs framtid

1:45 min

I går kom beskedet att Lundsbergs internatskola får öppna igen på måndag. Förvaltningsrätten har underkänt Skolinspektionens beslut att stoppa verksamheten. Lundsberg har 85 anställda och är en viktig arbetsplats för Storfors, säger Hans Jildesten (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Från Storfors kommuns sida tycker vi det är bra att skolan har möjlighet att få ha öppet nu fram tills beslutet kommer. Framförallt för eleverna som skulle få jätteproblem annars, säger Hans Jildesten.

Hans Jildesten blev mycket överraskad förra veckan när Skolinspektionens beslut kom om att skolan skulle stängas omedelbart.

– Jag vet ju att skolan har arbetat mycket med de här frågorna och alldeles uppenbarligen har de ju misslyckats med en del utav frågorna men jag blev väldigt överraskad över att allting gick så fort, säger Hans Jildesten.

Lundsbergs internatskola är en Storfors kommuns största arbetsgivare och är mycket viktig för kommunen.

– Jag förutsätter att dom inte kommer att stänga, säger Hans Jildesten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista