Jocelyn Charette och Amanda Ogenvall, Qbik:s målskyttar. Foto: Kent Gustafsson/Sveriges Radio.
Fotboll

QBIK säkrade platsen i elitettan efter vinst mot Djurgården

2:41 min

Med tio minuter kvar såg QBIK ut att gå mot en förlust efter åtta förlustfria matcher i rad. Fyra minuter senare hade laget gjort två nickmål genom Jocelyn Charette och Amanda Ogenvall och det räckte för seger mot Djurgården och säkrat spel i elitettan nästa säsong.

QBIK fick ett sent avhopp från Elsa Hellstrand som hade knäproblem och laget fick stuvas om. Det offensiva spelet påverkades och laget hade svårt att skapa något framåt.

Efter 17 minuter såg skytteligaledaren Alexandra Höglund att Maria Yatrakis stod för långt ut och med ett skott som seglade in från långt håll gav hon sitt lag ledningen med sitt 13:e mål för säsongen.

Efter 30 minuter fick Ida Lindqvist utgå efter att haft problem med hjärtrusning.

Ersättaren Elin Börjesson träffade en stund senare stolpen med ett skott men det var det närmaste QBIK kom en kvittering i första halvlek.

Med mindre än tio minuter kvar vände sedan matchen helt. Jocelyn Charette nickskarvade in en kvittering innan Amanda Ogenvall forcerade in en retur efter hörna två minuter senare.

Efter det var Djurgården ett slaget lag och QBIK var nära 3-1 när Mia Skoglund träffade stolpen helt fri med utmärkte DIF-målvakten Tove Enblom.

QBIK har nu elva poäng ner till en nedflyttningsplats med fem matcher kvar, vilket i praktiken innebär säkrat kontrakt.

Försvaret spelade som vanligt stabilt i hemmalaget och en nykomling  i form av Hanna Arnberg visade upp sig på mittfältet och fick godkänt i debuten.

Publik på Tingvalla 187 personer

Kent Gustafsson

SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista