Arkivbild: Kent Gustafsson/Sveriges Radio.

Bolticgöta kan fortfarande hoppas på ackordsuppgörelse

0:51 min

Bolticgöta får fortsätta sin företagsrekonstruktion. Det beslutade Värmlands tingsrätt i en dom som kom under förmiddagen.

Bandyklubben har skulder på omkring två och en halv miljon kronor till 41 olika borgenärer. En av dem, Karlstads kommun, har tidigare meddelat att man inte kan tänka sig att stödja en rekonstruktion.

Tingsrätten konstaterar dock i sin dom att kommunen är den enda borgenären som motsätter sig rekonstruktionen och att kommunens skuld bara uppgår till 14 procent av den totala skulden. Bandyklubben får därför fortsätta arbetet med att få ordning på ekonomin.

--Nu fortsätter företagsrekonstruktionen och det innebär att vi kommer fortsätta med en genomlysning av de utestående skulder och fodringar som finns och det innebär även en förhoppningsvis fortsatt dialog med den enda fodringsägare som tackat nej, Karlstads kommun, säger Johan Nyrén, ordförande i Bolticgöta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista